in

Hamilelik Öncesi Detoks

Gönderi paylaş:

Hamilelik öncesi detoks dikkate alınması gereken bir konudur. Gebe kalmak ve bebek dünyaya getirmek oldukça zorlu bir süreç olacaktır. Tekrarlayan gebelik kayıpları ve diğer komplikasyonlarla karşı karşıya kalmamak için alabileceğiniz önlemler mevcuttur. Gebe kalmayı düşünüyorsanız, doğurganlık, başarılı hamilelik sonuçları ve değerli bebeğinizin sağlığına yardımcı olmak için yapabileceğiniz çok şey var. Anne adaylarının ve bebeklerinin toksik bileşiklere maruziyetinin azaltılmasına ilişkin ipuçları için makalemizi okumaya devam edin.

Kimyasallara ve ağır metallere maruz kalmanın yaygın olduğu zehirli bir dünyada yaşıyoruz. Bu kimyasallar yediğimiz yiyeceklerde, soluduğumuz havada, içtiğimiz suda ve cildimize kullandığımız kişisel bakım ürünlerindeler. Kısacası hayatımızın her köşesindeler. Kimyasallara her gün maruz kalıyoruz ve kalmaya da devam edeceğiz.

Büyüyen bir fetüs, annenin plasental transfer yoluyla toksik maddelere maruziyeti karşısında savunmasızdır. Yapılan çalışmalar sonunda bebeklerinin kordon kanında 232 farklı endüstriyel bileşikler ve kirleticiler tespit edilmiştir.

Rahimdeki maruz kalmalar, doğumdan çok önce bazı ciddi problemleri tetikleyebilir. Bu çevresel riskler kurşun zehirlenmesi, astım, kanser, otizm gibi nöro-davranışsal bozukluklar ve daha fazlası ile bağlantılıdır.

Hamilelik Öncesi Detoks

Toksik çevresel maruziyetleri sınırlandırmanın en önemli zamanlarından birinin hamile kalmadan çok önce olduğu açıktır . Toksinler yıllar içinde birikir. Kemiklerde, yağ hücrelerinde ve organlarda depolanır. Bir kadının eşsiz genetiğine ve yaşam tarzına bağlı olarak, on yıllarca biriktirilebilir. Hamilelik sırasında, bu toksinler mobilize edilebilir ve büyüyen fetusa aktarılabilir. Devam eden toksik bileşik maruziyeti sorunlara yol açacaktır.

Hamilelik dönemindeki maruziyet ne yazık ki, doğum sonrası döneme de yansıyacaktır. Çünkü toksik vücut yükü anne sütüne geçmeye devam eder. Gebelik ve emzirme dönemi detoks zamanı değildir . Gebe kalmadan önce vücudunuzdaki toksin yükünü azaltmazsanız, bebeğiniz hem hamilelik hem de emzirme döneminde daha savunmasız olacaktır.Bir kadın gebe kalmadan 6 ay  önce hamilelik öncesi detoksu uygulamaya başlamalıdır. Hamile kalmadan hemen önce depolanmış toksinleri mobilize etmek  daha zordur.

Hamilelik Öncesi Detoks İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Maruziyetlerin belirlenmesi ve kaldırılması
  • Bol miktarda organik meyve, sebze ve temiz protein içeren sağlıklı bir diyet uygulamak
  • Vücudun kendi doğal detoksifikasyon işlemlerini desteklemek
  • Önceden metillenmiş folat (yani folik asit değil metilfolat) içeren doğum öncesi bir vitamin de dahil olmak üzere yüksek kaliteli takviyeleri kullanmak .
  • Yüksek kalitede balık yağı
  • D vitamini kullanmak

Çevresel toksisite (çoklu kimyasal duyarlılık, kronik yorgunluk, fibromiyalji, otoimmünite), bilinen toksik maruziyetler veya MTHFR gibi genetik polimorfizmler gibi koşullara sahip kadınlar, profesyonel bir doktora danışmalıdırlar. Başvurduğunuz hekim toksik vücut yükünüzü ölçüp size uygun detoksifikasyona rehberlik etmek için kapsamlı testler yapacaktır. Bu testler sonucunda uygun görülen detokslar hamilelik düşüncesi taşıyan kadınlara doktorları tarafından uygulanacaktır.

Sağlıcakla Kalın.

#Beğendiyseniz Yıldız Vermeyi Unutmayın!

Yazar: Annemce

Annemce, kadın ve çocuk sağlığı, hamilelik, bebek sağlığı, tüp bebek konularında bilgili uzman kişilerden oluşmaktadır. Sorularınızı Lütfen Yorum Bölümü veya Soru Cevap Forumundan Bizlere İletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir