İçindekiler
Bebeğiniz onu eve getirdiğinizde ağlamaktan, uyumaktan ve yemek yemekten daha fazlasını yapamaz. Fakat ilk günden itibaren büyümeye, değişmeye ve öğrenmeye devam edecektir. Evdeki ilk gününden sonraki birkaç aya kadar bir dizi beceri deneyimleyecek ve sadece birkaç basit aktivite ve biraz zamanınızla, onun en iyisi olmasına yardımcı olabilir ve aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. Bebeklerde fiziksel gelişim sürecinin en önemli öğesinin her ebeveynler olduğunu unutmamalısınız.
Bebeklerde Fiziksel Gelişim Sürecinde Vizyon
Bebeğinizin vizyonunu teşvik etmek için onunla ilgilenmelisiniz. Ona ilginç desenlerle dolu parlak renkli resimler gösterin. Bir aile fotoğraf albümüne bakın ve gördüğü insanları adlandırın. Yansımasını aynada gösterin. Odaklanmasına yardımcı olmak için bir oyuncağı yüzüne yakın bir şekilde sağa sola geçirin, böylece gözleriyle izleyebilsin.
İşitme Duyusunu Güçlendirmek
Sık sık konuşun ve bebeğinizle şarkı söyleyin. Ona yumuşak, yatıştırıcı ninnilerden mutlu, canlı melodilere kadar çeşitli müzik stillerini tanıtın. İçinde çıngıraklar ve çanlar olan oyuncaklar verin ve tencere, tava ve mutfak eşyaları ile kendi enstrümanlarını yapmasına izin verin.
Dokunma Duyusu ile Fiziksel Gelişimin Teşviki
Bebeğiniz, özellikle dokunuşunuzla gelişir yani cilt teması önemlidir. Ancak sevginin ötesinde, dokunmayı bir öğrenme aracı olarak kullanabilirsiniz.
Bebeğinize farklı dokulara sahip bir dizi ürünle dokunun. Nesneleri kavrayacak kadar büyük olduğunda, ona kendi başına hissetmek için ilginç dokular ve şekiller içeren oyuncaklar verin.
Bebeklerde Fiziksel Gelişim Sürecinde Kaba motor becerileri
Yaklaşık 1 aydan 7 aya kadar olan yüz üstü durma süresi bebeğiniz için önemli bir aktivitedir. Yüz üstü durma zamanı bebekte kafa kontrolü, yuvarlanma gibi beceriler geliştirmeye teşvik eder.
Hareket edebilecek yaşta olduğunda, onu nazik bir kovalama veya saklambaç oyunuyla meşgul ederek bebeğinizin gelişimine yardımcı olabilirsiniz.
İyi motor yetenekleri
Hazır olur olmaz, bebeğinize tutması için çok çeşitli nesneler verin. Yaklaşık 9 aylıkken, onu beslerken kendi kaşığını tutmasına izin verebilirsiniz. Ayrıca meyveler, yumuşak sebzeler ve peynir gibi yiyecekleri küçük parçalara bölebilir ve kendisinin yemesini teşvik edebilirsiniz.
İlk başta, yiyecekleri eliyle alıp yumruğu ile birlikte ağzına götürebilir, ancak nihayetinde, başparmağı ve işaret parmağıyla küçük eşyaları alma becerisine sahip olacaktır.
Kuvvet Ve Fiziksel Gelişimin Gelişimi
Bebeğiniz, desteğiniz ve yardımınızla kendini tekrar tekrar oturma ve ayakta durma pozisyonlarına çekmeye teşvik ederek güç kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.
Sinirlenirse faaliyetleri değiştirdiğinizden ve başarılarından ötürü onu övdüğünüzden emin olun. Daha büyük bebekler dans ederek, bir topu kovalayarak veya anne veya babayı at olarak kullanarak güç ve dayanıklılık oluşturabilirler.
Koordinasyon Becerisini Arttırarak Fiziksel Gelişimin Güçlendirilmesi
Bebeğinizin koordinasyonunu geliştirmenin en iyi ve en eğlenceli yolu oyun oynamaktır. Küçük bebekler oyuncaklara vurmanın ya da onları atmanın tadını çıkarır.
Bebeğiniz daha büyükse, bir topu ileri geri yuvarlamak, bir battaniyenin altına bir oyuncak saklamak ve onu bulmasını sağlamak veya baloncuklar üfleyerek onları yakalamaya çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bir blok kule inşa edebilir veya renkli yuvalama oyuncakları istifleyerek Bebeklerde fiziksel gelişim sürecine destek verebilirsiniz.
Sağlıcakla Kalın.