Anne karnında bebek acıkınca ne yapar? sorusu özellikle yeni yani ilk kez hamile kalanların aklını kurcalamaktadır.
Gelin durumu biraz açıklayalım. İlk defa hamile kalanlar genellikle hamilelik hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadıklarından anne karnındaki bebek acıkınca ne yapar sorusunu kendi kendine soruyorlar.
Bu yazımızda sizlere anne karnındaki bebeğin nasıl beslendiğinden ve acıkan bebeğin ne yaptığından bahsedeceğiz.
Anne karnındaki bebek beslenmesiyle ilgili detaylı bilgi verince aslında sorumuza da cevap bulmuş olacağız. Gelin duruma bir bakalım.
Erkekten gelen sperm ve anne yumurtalıklarında yer alan yumurta birleşmesiyle embriyo oluşmaktadır.
Oluşan bu embriyo anne rahmine doğru hareket ederek rahim duvarına yerleşme kanamasıyla birlikte yerleşir.
Bu yerleşmeden sonra hızlı bir şekilde büyümeye başlar ve yavaş yavaş cenin haline daha sonrasında ise bir bebek haline dönüşür.
Bu büyüme esnasında anne rahmine tutulmasıyla birlikte anne rahminle ilk başlarda yapışık haldeyken cenin haline geldikten sonra yavaş yavaş anne rahim duvarından ayrılmaya başlar işte bu ayrılma esnasında anne rahmiyle arasındaki bağ tamamen kopmaz göbek bağı dediğimiz bir hortum şeklindeki bağ ile bu bağlantıyı sürdürür.
İlk başlarda anne rahim duvarına tutunan embriyo buradan beslenirken daha sonra rahim duvarından ayrılmasıyla birlikte anne rahmine bağlandığı göbek bağından beslenmeye başlamaktadır.
Buradan da anlaşılacağı üzere anne karnındaki bebek hiç bir zaman ağız yoluyla beslenmez. Zaten anne rahminde yer alan sıvı içinde yer aldığından bebek tüm ağzı ve ciğerleri rahim sıvısıyla doludur ve bu nedenle ağız yoluyla beslenemez.
Beslenebilmesinin tek yolu da işte anne rahmine bağlandığı göbek bağıdır. Buna kordon da denilmektedir. Kordon o kadar büyük bir mucizedir ki, anneden aldığı tüm vitamin, mineral ve besinleri bebeğe aktadır.
Gördüğünüz üzere anne karnındaki bebeğin nasıl beslendiğini sizlere aktarmış olduk. Şimdi gelelim asıl konumuza.
Peki anne karnındaki bebek acıkınca ne yapar?
Anne karnındaki bebek tamamıyla anne rahmine bağlı olduğu kordon vasıtasıyla anne üzerinden beslenmektedir. Bu nedenle anne karnındaki bebeklerde acıkma hissi olmaz.
Anne karnında olduğu ağzının ve ciğerlerinin rahim sıvısıyla dolu olduğunu zaten söyledik. Acıkma hissi olmayan anne karnındaki bebek bu nedenle her hangi bir şey yapmaz.
Anne karnında bebeğin yetersiz beslenmesi haftalık olarak yapılan ultrason ölçümleriyle anlaşılır. Anne karnındaki bebeğin yeterince beslenmesi için annenin iyi beslenmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Haftalık ultrason takipleriyle bebeğin gelişimi takip edildiğinden sizi takip eden hekim bebeğin yeterli beslenip beslenmediğini sizlere aktarır.
Bazen anne adayları işte çok kilo almamak için beslenmelerini kısabilmektedirler. Oysaki bebeğin iyi beslenebilmesi için annenin de iyi beslenmesi gerektiği unutulmamalı sırf kilo almamak için diyet, az beslenme gibi durumlara yönelinmemelidir.
Sağlıcakla Kalın.